Покренута кампања „ЛАП за јачи интегритет“

Позив за подношење понуда за Јавну набавку мале вредности – Набавка новог службеног возила
26/11/2018
Студијска посета украјинским антикорупцијским институцијама
03/12/2018

Покренута кампања „ЛАП за јачи интегритет“

print
Агенција за борбу против корупције одржала је конференцију за новинаре поводом почетка кампање за подизање свести грађана о усвајању и спровођењу локалних антикорупцијских планова, под називом „ЛАП за јачи интегритет“.
Директор Агенције Драган Сикимић и помоћник директора Агенције у Сектору превенције Маријана Обрадовић упознали су представнике медија са ЛАП као превентивним механизмом за јачање интегритета институција. Душанка Голубовић, градоначелница града Сомбора указала је на искуства у изради ЛАП града Сомбора, као и очекиване ефекте у спровођењу овог документа. Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина, као и Џеклин Вилијамс Бриџерс, директор USAID Пројекта за одговорну власт представили су пакет подршке, који ове организације дају локалним самоуправама у изради ЛАП.
Кампањом “ЛАП за јачи интегритет“ Агенција за борбу против корупције указује на значај усвајања и спровођења ЛАП и позива локалне самоуправе које га нису усвојиле да то учине, а грађане да, активним учешћем у овом процесу, утичу на то да рад њихове локалне заједнице буде квалитетнији и отпорнији на ризике од корупције.
Видео спот “ЛАП – за јачи интегритет“,  током кампање која ће се спроводити до краја године, биће доступан на интернет издањима националне покривености, док ће емитовање на локалним радио и тв станицама бити праћено и гостовањима представника Агенције за борбу против корупције.