Još sedam institucija dobilo trenere iz oblasti etike i integriteta u javnom sektoru

Javni nastupi funkcionera u izbornoj kampanji
24/03/2016
Agencija podnela Izveštaj o radu za 2015. godinu Narodnoj skupštini
31/03/2016

Još sedam institucija dobilo trenere iz oblasti etike i integriteta u javnom sektoru

print
slika obukeUčesnici iz sedam organa državne uprave i nezavisnih državnih tela uspešno je završilo obuku za predavače iz oblasti etike i integriteta u javnom sektoru koja je održana u periodu od 21. do 25. marta 2016. godine u prostorijama Agencije za borbu protiv korupcije.

Prva četiri dana obuke učesnici su sticali osnovna znanja i veštine za sprovođenje obuke koja će izmenom Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, a u skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije i pratećim Akcionim planom, biti obavezna za sve zaposlene u javnom sektoru. Posledenjeg dana obuke učesnici su polagali test znanja i praktično izveli deo obuke čime su ispunili kriterijume za dobijanje potvrde o završenoj obuci.

Treneri će nakon usvojenih izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije biti zaduženi za sprovođenje obuke u instituciji u kojoj su zaposleni.

Podsećamo da se obuke o etici i integritetu sprovode sa ciljem osnaživanja zaposlenih da prepoznaju situacije u kojima ispravnom odlukom i postupanjem, a u skladu sa postojećim propisima, čuvaju svoj integritet.