Још седам институција добило тренере из области етике и интегритета у јавном сектору

Јавни наступи функционера у изборној кампањи
24/03/2016
Агенција поднела Извештај о раду за 2015. годину Народној скупштини
31/03/2016

Још седам институција добило тренере из области етике и интегритета у јавном сектору

print
slika obukeУчесници из седам органа државне управе и независних државних тела успешно је завршило обуку за предаваче из области етике и интегритета у јавном сектору која је одржана у периоду од 21. до 25. марта 2016. године у просторијама Агенције за борбу против корупције.

Прва четири дана обуке учесници су стицали основна знања и вештине за спровођење обуке која ће изменом Закона о Агенцији за борбу против корупције, a у складу са Националном стратегијом за борбу против корупције и пратећим Акционим планом, бити обавезна за све запослене у јавном сектору. Последењег дана обуке учесници су полагали тест знања и практично извели део обуке чиме су испунили критеријуме за добијање потврде о завршеној обуци.

Тренери ће након усвојених измена Закона о Агенцији за борбу против корупције бити задужени за спровођење обуке у институцији у којој су запослени.

Подсећамо да се обуке о етици и интегритету спроводе са циљем оснаживањa запослених да препознају ситуације у којима исправном одлуком и поступањем, а у складу са постојећим прописима, чувају свој интегритет.