Пројекат помоћи ЕУ Србији у борби против корупције додељен италијанско-шпанском конзорцијуму на чијем челу је италијанска агенција за борбу против корупције

Превенција корупције у вези са народним посланицима, судијама и тужиоцима
02/07/2015
Додатно отклонити ризике корупције у Предлогу закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду
15/07/2015

Пројекат помоћи ЕУ Србији у борби против корупције додељен италијанско-шпанском конзорцијуму на чијем челу је италијанска агенција за борбу против корупције

print
twinning_bannerЕвропска комисија доделила је италијанско-шпанском конзорцијуму, на чијем је челу италијанска агенција за борбу против корупције (ANAC), реализацију заједничког (twinning) пројекта помоћи у јачању механизама превенције и борбе против корупције у Србији.

У конзорцијуму се, поред ANAC-а, налазе и Министарство правде и Висока школа судства Италије, у сарадњи са шпанским институцијама: Међународном фондацијом за управу и јавне политике и Специјалним државним тужилаштвом за борбу против корупције и организованог криминала.

Италијанска агенција ће блиско сарађивати са Агенцијом за борбу против корупције Републике Србије и са другим надлежним институцијама Републике Србије са којима већ постоји одлична билатерална сарадња.

Вредност овог пројекта Европске уније је 2 милиона евра а задатак је да се означе и реализују активности неопходне за унапређење система борбе против корупције у Србији са циљем усклађивања са стандардима Европске уније.

“Ради се о веома важном пројекту из области владавине права која је стратешки важна за процес европских интеграција Србије који Италија снажно подржава”, изјавио је амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо.

„Агенција је увек била отворена за унапређивање својих капацитета и након скоро шестогодишњег искуства потребна јој је специфична врста помоћи. Сигурни смо да су искуства италијанских и шпанских колега комплементарна и радујемо се сарадњи од које пуно очекујемо“, изјавила је овим поводом Татјана Бабић, директорка Агенције за борбу против корупције.