Predstavnici Agencije na sastanku nezavisnih tela sa delegacijom iz Brisela

Prvi sastanak radne grupe Evropskih partnera u borbi protiv korupcije
13/03/2015
Učešće Agencije za borbu protiv korupcije u radu GRECO
23/03/2015

Predstavnici Agencije na sastanku nezavisnih tela sa delegacijom iz Brisela

print

ZnakHorizontalnoCirilicaveciU prostorijama Zaštitnika građana održan je 18. marta sastanak predstavnika 4 nezavisna državna tela Republike Srbije sa delegacijom iz Brisela na čelu sa direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR) Kristijanom Danijelsonom. Agenciju su na sastanku predstavljali Tatjana Babić, direktorka, Vladan Joksimović, zamenik direktora i Milica Božanić, pomoćnica direktora za međunarodnu saradnju. Sastanku su prisustvovali i Zaštitnik građana, Saša Janković, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Nevena Petrušić.

Ovaj sastanak organizovan je u svetlu pregovaračkog poglavlja 23 – Pravosuđe i osnovna prava. Razgovor je bio posvećen problemima i preprekama u radu sa kojima se susreću ove institucije i posebno aspektu izazova u zaštiti i očuvanju njihove nezavisnosti.

Generalni direktorat za susedsku politiku i pregovore o proširenju, između ostalog, nadzire napredak zemalja u procesu proširenja i upravlja bilateralnim odnosima EU sa zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, sa posebnim naglaskom na reforme u oblasti vladavine prava, ekonomije i javne uprave. Direktorat upravlja i finansijskom i tehničkom pomoći koju EU pruža zemljama u susedstvu, kao i onima u procesu proširenja.

Posetu predstavnika Evropske komisije organizovala je Delegacija EU u Republici Srbiji.