Представници Агенције на састанку независних тела са делегацијом из Брисела

Први састанак радне групе Европских партнера у борби против корупције
13/03/2015
Учешће Агенције за борбу против корупције у раду GRECO
23/03/2015

Представници Агенције на састанку независних тела са делегацијом из Брисела

print

ZnakHorizontalnoCirilicaveciУ просторијама Заштитника грађана одржан је 18. марта састанак представника 4 независна државна тела Републике Србије са делегацијом из Брисела на челу са директором Генералног директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу (DG NEAR) Кристијаном Данијелсоном. Агенцију су на састанку представљали Татјана Бабић, директорка, Владан Јоксимовић, заменик директора и Милица Божанић, помоћница директора за међународну сарадњу. Састанку су присуствовали и Заштитник грађана, Саша Јанковић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић и Повереница за заштиту равноправности, Невена Петрушић.

Овај састанак организован је у светлу преговарачког поглавља 23 – Правосуђе и основна права. Разговор је био посвећен проблемима и препрекама у раду са којима се сусрећу ове институције и посебно аспекту изазова у заштити и очувању њихове независности.

Генерални директорат за суседску политику и преговоре о проширењу, између осталог, надзире напредак земаља у процесу проширења и управља билатералним односима ЕУ са земљама кандидатима и потенцијалним кандидатима, са посебним нагласком на реформе у области владавине права, економије и јавне управе. Директорат управља и финансијском и техничком помоћи коју ЕУ пружа земљама у суседству, као и онима у процесу проширења.

Посету представника Европске комисије организовала је Делегација ЕУ у Републици Србији.