Predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije na Sastanku OEBS u Beču

Prevencija korupcije i promocija integriteta članova vlada i nadzornih organa – teme narednog kruga evaluacija GRECO
19/10/2015
Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta u Stručnoj službi
21/10/2015

Predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije na Sastanku OEBS u Beču

print
osceU Beču se, 19. i 20. oktobra, održava Sastanak o sprovođenju ekonomske i dimenzije zaštite životne sredine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) 2015 na kojem, kao jedan od govornika, nastupa zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije, Vladan Joksimović.

Njegovo izlaganje u okviru prve sesije sastanka „Razvoj i primena politika za prevenciju korupcije“ tiče se iskustva Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa izradom i primenom planova integriteta u javnom sektoru kao i sa inovativnim pristupima obukama o integritetu u javnom sektoru u Srbiji.

Na ovom dvodnevnom skupu govori se i o sledećim temama: „Razmena iskustava i najboljih praksi u kontekstu borbe protiv korupcije“, „Jačanje saradnje u borbi protiv korupcije, pranja novca i njihove međusobne povezanosti“, „Dalje jačanje antikorupcijskih tela u regionu država članica OEBS“ i „Dobra uprava u sferi životne sredine“. Skup se završava debatom o narednim koracima u oblasti prevencije korupcije u regionu država članica OEBS.

Sastanak o sprovođenju ekonomske i dimenzije zaštite životne sredine OEBS 2015 posvećen je proceni dosadašnje primene obaveza u vezi sa borbom protiv korupcije u okviru regiona država članica OEBS.