Представник Агенције за борбу против корупције на Састанку ОЕБС у Бечу

Превенција корупције и промоција интегритета чланова влада и надзорних органа – теме наредног круга евалуација GRECO
19/10/2015
Јавни конкурс за попуњавање извршилачких радних места у Стручној служби
21/10/2015

Представник Агенције за борбу против корупције на Састанку ОЕБС у Бечу

print
osceУ Бечу се, 19. и 20. октобра, одржава Састанак о спровођењу економске и димензије заштите животне средине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) 2015 на којем, као један од говорника, наступа заменик директора Агенције за борбу против корупције, Владан Јоксимовић.

Његово излагање у оквиру прве сесије састанка „Развој и примена политика за превенцију корупције“ тиче се искуства Агенције за борбу против корупције у вези са израдом и применом планова интегритета у јавном сектору као и са иновативним приступима обукама о интегритету у јавном сектору у Србији.

На овом дводневном скупу говори се и о следећим темама: „Размена искустава и најбољих пракси у контексту борбе против корупције“, „Јачање сарадње у борби против корупције, прања новца и њихове међусобне повезаности“, „Даље јачање антикорупцијских тела у региону држава чланица ОЕБС“ и „Добра управа у сфери животне средине“. Скуп се завршава дебатом о наредним корацима у области превенције корупције у региону држава чланица ОЕБС.

Састанак о спровођењу економске и димензије заштите животне средине ОЕБС 2015 посвећен је процени досадашње примене обавеза у вези са борбом против корупције у оквиру региона држава чланица ОЕБС.