Први састанак радне групе Европских партнера у борби против корупције

Посета колега из Пољске 12. 03. 2015.
12/03/2015
Представници Агенције на састанку независних тела са делегацијом из Брисела
19/03/2015

Први састанак радне групе Европских партнера у борби против корупције

print

Znak Horizontalno Cirilica

Први састанак радне групе мреже Европски партнери у борби против корупције (EPAC), чији је члан Агенција за борбу против корупције, одржан је 10. марта у Бриселу. Задатак радне групе је да припреми свој прилог за Извештај Европске уније о борби против корупције, који треба да буде објављен 2016. године.

На састанку се разговарало о могућим областима у вези са којима би EPAC дао свој допринос Извештају ЕУ, а да је базирано на искуству и експертизи институција које сачињавају радну групу. На следећем састанку биће одређене конкретне теме у оквиру предложених области, као и методологија за њихову обраду.

Испред Агенције, у раду радне групе учествовали су Татјана Бабић, директорка, и Владан Јоксимовић, заменик директора. Агенција је једина институција у радној групи која није из земље – чланице ЕУ. Остале државе – чланице радне групе су: Аустрија, Бугарска, Француска, Малта, Португалија и Румунија.

EPAC је независна, неформална, неполитичка мрежа оперативних тела за контролу рада полиције и независних институција задужених за превенцију и борбу против корупције, држава чланица ЕУ и Савета Европе, коју је основала Европска комисија.

Овде можете прочитати претходну вест у вези са учешћем Агенције у радној групи