Потписан Протокол о сарадњи Агенције и Националне агенције за борбу против корупције Италије

Позив организацијама цивилног друштва на консултативни састанак
16/09/2015
Братиславу Гашићу изречена мера јавног објављивања одлуке о повреди Закона о Агенцији
28/09/2015

Потписан Протокол о сарадњи Агенције и Националне агенције за борбу против корупције Италије

print
IMG_3741После фебруарског сусрета у Београду данас су у Риму Рафаеле Кантоне, директор италијанске Националне агенције за борбу против корупције, и Татјана Бабић, директорка Агенције за борбу против корупције, потписали Протокол о сарадњи ове две институције.

Имајући у виду међународни правни оквир за борбу против корупције и потребу сарадње између антикорупцијских институција, те њихових сродних овлашћења препозната је потреба за потписивањем документа о сарадњи у области превенције корупције.

„Потписивање Протокола о сарадњи између наше и италијанске антикорупцијске агенције за нашу државу је важно због успостављања и развијања међународне сарадње. Циљ је јачање ефикасности у борби против корупције, посебно у контексту процеса европских интеграција Србије. Овим документом одређени су начини сарадње наше две институције, које имају сродне надлежности, као што су анализа узрока и фактора ризика корупције и идентификовање мера за њено спречавање, као и надзор над применом стратегије за борбу против корупције,“ изјавила је између осталог данас у Риму Татјана Бабић.

Посета представника Агенције за борбу против корупције Риму реализована је уз подршку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) чији су представници присуствовали састанцима.

Извештај дописнице РТС-а из Рима Маринеле Ражнатовић – 22.09.2015.

Извештај дописнице РТС-а из Рима Маринеле Ражнатовић – 23.09.2015.