Потписан Меморандум о разумевању са колегама из Јерменије

Конференција поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, Београд, 14. 12. 2017.
15/12/2017
Саопштење Одбора
26/12/2017

Потписан Меморандум о разумевању са колегама из Јерменије

print
У Агенцији за борбу против корупције данас је потписан Меморандум о разумевању са колегама из Комисије за етику високопозиционираних функционера Јерменије.

Меморандум су потписали Армен Кхудавердијан, заменик председника Комисије и Верка Атанасковић, в.д. директора Агенције. У делегацији Јерменије била је и Сyзана Погхосијан, начелница правног и процесног одељења Комисије.

Препознавши Агенцију за борбу против корупције као пример најбоље праксе у ширем региону, посебно у области контроле имовине и прихода функционера, решавања сукоба интереса, превенције корупције и међународне сарадње, колеге из Јерменије иницирале су консултације са нашом Агенцијом. У току дводневне посете, колеге из Јерменије су размениле искуства са колегама из Агенције, наглашавајући значај постојања адекватног законског оквира, делотворних механизама за рад, као и материјалних и људских ресурса.

Комисију за етику високо позиционираних функционера Јерменије основао је председник Јерменије. Комисија има пет чланова који се бирају на шест година, а појединачно их предлажу и постављају: председавајући Народне скупштине, премијер, председник Уставног суда, председник Касационог суда и Врховни тужилац.