Партнерство агенција за борбу против корупције Србије и Италије

The Anti-Corruption Agency Has Prepared an Opinion on the Corruption Risks Assessment in the Provisions of the Draft Law on Dual Education
27/07/2017
Training on implementation of the Communication Strategy
09/03/2018

Партнерство агенција за борбу против корупције Србије и Италије

print
 У оквиру дводневне посете Риму, директорка Агенције за борбу против корупције, Мајда Кршикапа, састала се са председником Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије, Рафаелеом Кантонеом.

Разговор је вођен у светлу досадашњих резултата постигнутих на основу Протокола о сарадњи који је потписан пре две године, као и о даљем унапређењу сарадње ових антикорупцијских институција. Посебна пажња посвећена је размени искустава и информација у смислу добре праксе у области превенције, која се реализује у оквиру Твининг пројекта, финансираног од стране Европске уније.

Директорка је изразила задовољство подршком коју пројекат пружа Агенцији и одлучност за наставак партнерства, као и наду за даљим развојем и проширењем антикорупцијске политике на Западном Балкану.

Кантоне је истакао да су везе са Србијом у борби против корупције дуго консолидоване и да перспективе које овај састанак пружа, билатерално и мултилатерално, потврђују стратешку сарадњу са Београдом и јачање односа двеју институција.