Одржан трећи тренинг за тренере у Нишу

Координациони састанак са организацијама цивилног друштва
20/11/2014
Агенција на регионалној конференцији о трендовима и изазовима у спровођењу антикорупцијских стратегија
01/12/2014

Одржан трећи тренинг за тренере у Нишу

print

kkkТим Одељења за едукације, кампање и сарадњу са цивилним друштвом Агенције за борбу против корупције одржао је трећи тренинг за тренере за запослене у локалној самоуправи и јавним предузећима са територије Града Ниша, који ће у институцијама у којима су запослени бити задужени за едукацију о етици и интегритету у јавној администрацији.

Петодневну обуку, одржану од 24. до 28. новембра, успешно је завршило 13 будућих тренера.

Обука је реализована у оквиру спровођења мера из Акционог плана за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције за период од 2013. до 2018. Једна од мера је да се, изменом Закона о Агенцији за борбу против корупције, сви функционери и запослени у јавној администрацији на територији Републике Србије обавежу да похађају обуку о етици и интегритету. Да би ова мера била остварена, Агенција је испланирала да едукује запослене у институцијама јавне власти који ће изводити једнодневе обуке о овој теми за запослене у институцијама у којима раде.

Обука у Нишу је организована уз подршку УНДП. До краја године ће, уз њихову подршку, бити одржана још једна обука у Крагујевцу, од 8. до 12. децембра.