Одржан консултативни састанак са организацијама цивилног друштва

Подношење извештаја о трошковима кампање за председничке изборе до 20. маја
26/04/2017
Објављен каталог поклона функционера
27/04/2017

Одржан консултативни састанак са организацијама цивилног друштва

print
Данас је у просторијама Агенције одржан консултативни састанак са организацијама цивилног друштва које имају искуства у праћењу стратешких докумената у области борбе против корупције. На састанку су размењена мишљења о могућностима алтернативног извештавања о спровођењу Акционог плана за Поглавље 23, потпоглавље “Борба против корупције”, за које ће Агенција у првој половини маја расписати јавни конкурс за доделу средстава организацијама цивилног друштва.

Током дискусије учесници су истакли неколико изазова у досадашњем праћењу спровођења стратешких докумената у области борбе против корупције: немогућност долажења до података од надлежних институција, недостатак анализе квалитета мера спроведених на основу стратешких докумената и питање промоције и утицаја који алтернативни извештаји имају у јавности.

Учесници су закључили да је неке од наведених проблема могуће превазићи организацијом састанака са надлежним институцијама на којима би се објаснио значај алтернативног извештавања и достављања информација цивилном друштву, јачом промоцијом резултата алтернативних извештаја, посебно на друштвеним мрежама и организовањем састанака са представницима администрације Европске уније на којима би били представљени главни налази ових извештаја.

Све сугестије и коментаре који су изнети током састанка Агенција ће искористити за формулисање текста упутства за конкурисање. Агенција се захваљује свим учесницима на конструктивном доприносу током дискусије.