Посматрачи Агенције прате београдске изборне кампање
29/01/2018
Саопштење Агенције поводом нетачних навода у недељнику НИН
06/02/2018

Непримерен и недоличан говор

print
Према расположивим информацијама из медија, одборник Скупштине општине Кула, Драгутин Медојевић, је на седници од 30. јануара 2018. године, везано за иницијативу Агенције за борбу против корупције за разрешење Перице Видекањића са функције председника општине, изјавио: “Џукелама не треба бранити да лају, то им је посао“.

Председник општине Кула Перица Видекањић је, како преносе Вечерње новости, рекао: “… а то да ли Агенција доноси праве одлуке и какви људи седе у тој агенцији, нећу о томе да расправљам“…

Од показане некултуре, много је горе непоштовање ауторитета државних институција нарочито када је реч о људима који су носиоци јавних функција.

Функционери, органи, установе, као и други субјекти који су предмет рада Агенције за борбу против корупције, по правилу се повинују актима које доноси Агенција а мишљења и препоруке Агенције се поштују.

У погледу изјава датих током седнице Скупштине општине Кула, Агенција ће затражити копију записника, чим буде усвојен, а након тога ће предузети адекватне мере у складу са уставом и законом.