Кршикапа и Орицио: Наставак сарадње Агенције за борбу против корупције и Мисије ОЕБС-а у Србији

Подигнута оптужница у случају Сање Михаиловић по представци Слободана Радишића
01/11/2017
Анализа поступања у случајевима повреде Закона о финансирању политичких активности од 2011. до 31.08.2017. године
03/11/2017

Кршикапа и Орицио: Наставак сарадње Агенције за борбу против корупције и Мисије ОЕБС-а у Србији

print

Унапређење сарадње у области усаглашавања активности Агенције са међународним стандардима на пољу борбе против корупције била је тема данашњег састанка директора Агенције за борбу против корупције, Мајде Кршикапе и амбасадора Андрее Орициа, шефа Мисије ОЕБС-a у Србији. Састанку су присуствовали и Томазо Диеголи, саветник за политичка питања, Артур Грејем шеф Одељења за владавину права и људска права и Дејан Дамњановић шеф канцеларије директора Агенције.

Они су разговарали и о предстојећој регионалној конференцији, коју Агенција организује поводом Међународног дана борбе против корупције, а уз подршку Мисије ОЕБС-a. Амбасадор Орицио је истакао важност одржавања регионалне конференције у Београду као прилике за Србију да окупи и размени најбоље праксе о питањима значајним за антикорупцијско деловање из региона а и шире,  као и то да управо српска агенција може да постане пример у региону на који начин треба развијати превенцију и борбу против корупције.

Кршикапа се захвалила амбасадору Орицију на досадашњој подршци Мисије ОЕБС-а, али и на размени знања и искустава кроз успешну дугогодишњу сарадњу.