Конференцијом „Сарадња антикорупцијских институција у региону“, Агенција обележила Међународни дан борбе против корупције

Саопштење Одбора Агенције
13/12/2017
Конференција поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, Београд, 14. 12. 2017.
15/12/2017

Конференцијом „Сарадња антикорупцијских институција у региону“, Агенција обележила Међународни дан борбе против корупције

print

О потреби и резултатима међународне сарадње у циљу ефикасне борбе против корупције у Палати Србија говорили су в.д. директора Агенције Верка Атанасковић, председник Одбора Агенције Драган Митровић, министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић, амбасадор Италије у Србији Њ.Е. Ђузепе Манцо и шеф мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Андреа Орицио.

Истакнуто је да Агенција за борбу против корупције, уз међународну сарадњу,  може да постане пример за остале земље западног Балкана на који начин треба да развијају превенцију и борбу против корупције. Током Конференције организоване су две панел дискусије на којима су поред домаћих експерата учествовали и најеминентнији представници институција из Љубљане, Подгорице, Сарајева, Приштине, Загреба и Рима. Размењена су искуства на тему позиције и статуса независних антикорупцијсих институција и испуњености антикорупцијских стандарда односно ефективности превентивних механизама у борби против корупције.

Конференција је организована уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и  Министарства спољних послова и међународну сарадњу Републике Италије.