Консултације са колегама из Пољске

Зоран Стојиљковић председник Одбора Агенције
12/03/2015
Посета колега из Пољске 12. 03. 2015.
12/03/2015

Консултације са колегама из Пољске

print

DSC01477 У дводневној посети Агенцији за борбу против корупције бораве директор Националне изборне комисије Пољске, Кристоф Лоренц, и главни специјалиста у Одељењу за контролу финансирања политичких странака и изборних кампања, Томас Гасиор.

Ово је други сусрет представника Агенције са пољским колегама, након посете представника Агенције Пољској, у септембру 2014. године.

Дискусија је усмерена на област финансирања политичких активности, са посебним освртом на дубинску контролу страначких прилога, као и методологију контроле финансијских извештаја. Разматра се и улога Агенције приликом контролисања кредитних аранжмана за финансирање кампања, као и изазови у пракси у овој области борбе против корупције.

Тема разговора биће и законодавна решења у овој области, посебно имајући у виду дугогодишњу праксу примене оштријих механизама и политике санкционисања у Пољској.

Посета је организована уз подршку Канцеларије за демократске институције и људска права Организације за европску безбедност и сарадњу (ODIHR/OEBS).

Галерија