Konsultativni sastanak Agencije i OCD održan danas u Nišu

Podsećanje na obavezu podnošenja izveštaja o troškovima izborne kampanje
31/05/2016
Koordinacioni sastanak sa OCD – Niš, 31. maj 2016.
01/06/2016

Konsultativni sastanak Agencije i OCD održan danas u Nišu

print
FotkaDanas je u Nišu održan konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva (OCD) koji je Agencija za borbu protiv korupcije organizovala sa ciljem uspostavljanja kontinuiranih konsultacija sa OCD kako bi se pružila podrška njihovom aktivnom učešću u borbi protiv korupcije.

Tema sastanka je bila: „Organizacije civilnog društva kao kontrolori rada organa javne vlasti“ a na sastanku su predstavljena iskustva OCD u kontroli rada organa javne vlasti i sukoba interesa funkcionera i vođeni razgovori o uzrocima i pojavnim oblicima korupcije na lokalnom nivou.

Na skupu su govorili novinar Predrag Blagojević iz portala Južne vesti, Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Ivan Topalović, direktor organizacije Proaktiv. Ispred Agencije za borbu protiv korupcije, prisutnima su se obratili Vladan Joksimović, zamenik direktora i Verka Atanasković iz Sektora za rešavanje o sukobu interesa.

Tokom diskusije, učesnici su istakli važnost edukacija o pomenutim temama i nadležnostima Agencije, neophodnost hitnih izmena Zakona o Agenciji, kao i potrebu za češćim održavanjem okruglih stolova i umrežavanjem OCD sa ciljem razmene informacija i zajedničkog delovanja na lokalnom nivou.

Sastanku je prisustvovalo 11 predstavnika iz 9 organizacija.

Ovo je peti po redu sastanak sa OCD koji Agencija organizuje od početka primene Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine, a prvi u 2016. godini. Prethodi sastanci održani su u Beogradu i Novom Sadu.

Galerija