Консултативни састанак Агенције и ОЦД одржан данас у Нишу

Подсећање на обавезу подношења извештаја о трошковима изборне кампање
31/05/2016
Координациони састанак са ОЦД – Ниш, 31. мај 2016.
01/06/2016

Консултативни састанак Агенције и ОЦД одржан данас у Нишу

print
FotkaДанас је у Нишу одржан консултативни састанак са организацијама цивилног друштва (ОЦД) који је Агенција за борбу против корупције организовала са циљем успостављања континуираних консултација са ОЦД како би се пружила подршка њиховом активном учешћу у борби против корупције.

Тема састанка је била: „Организације цивилног друштва као контролори рада органа јавне власти“ а на састанку су представљена искуства ОЦД у контроли рада органа јавне власти и сукоба интереса функционера и вођени разговори о узроцима и појавним облицима корупције на локалном нивоу.

На скупу су говорили новинар Предраг Благојевић из портала Јужне вести, Младен Јовановић из Националне коалиције за децентрализацију и Иван Топаловић, директор организације Проактив. Испред Агенције за борбу против корупције, присутнима су се обратили Владан Јоксимовић, заменик директора и Верка Атанасковић из Сектора за решавање о сукобу интереса.

Током дискусије, учесници су истакли важност едукација о поменутим темама и надлежностима Агенције, неопходност хитних измена Закона о Агенцији, као и потребу за чешћим одржавањем округлих столова и умрежавањем ОЦД са циљем размене информација и заједничког деловања на локалном нивоу.

Састанку је присуствовало 11 представника из 9 организација.

Ово је пети по реду састанак са ОЦД који Агенција организује од почетка примене Акционог плана за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције за период од 2013. до 2018. године, а први у 2016. години. Претходи састанци одржани су у Београду и Новом Саду.

Галерија