Зорана Марковић 2009. – 2012. године

 Зорана Марковић, дипломирани правник са положеним правосудним испитом, вишегодишњим искуством у државним органима управе, као и међународним и домаћим невладиним организацијама.

Радила је у кабинету председника Извршног савета Скупштине Града Београда (1986-87), као правни сарадник у Управи за имовинско правне послове Градског секретаријата за финансије Београда (1987-91), саветник министра и начелник одељења за враћање земљишта Министарства финансија Србије (1991-2001), виши тренер за реформу државне управе Одељења за људска права Мисије ОЕБС-а у Србији.

Од 2003-2004 једногодишња Хјуберт Хамфри стипендија за стручно усавршавање у оквиру Фулбрајтове фондације, а у области реформе управе и заштите људских права.

Током 2005. године била је ангажована као координатор консултант на програму француске владе за реформу државне управе у Србији, саветник министра за људска и мањинска права, консултант Центра за реформу управе у Атини.

Радила као правни саветник Хелсиншког одбора ѕа људска права у Србији (2005-2007) и помоћник сталног правног представника Министарства правде САД при америчкој амбасади у Београду, на пословима програма реформе правосуђа, борбе против корупције, сарадње са институцијама државе, судовима, тужилаштвима и другим владиним и невладиним организацијама

Радила и као заменик директора у фирми Инвест вертикала консултанти.

(Фото: Дарко Станимировић)