Zamena teza u slučaju Siniša Mali

Obaveštenje za javnost
07/03/2017
JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA za javnu nabavku male vrednosti usluga broj 404-02-16/17-03 za 2017. godinu
14/03/2017

Zamena teza u slučaju Siniša Mali

print
Znak Horizontalno CirilicaZačuđuju reakcije koje su u poslednjih nekoliko dana prisutne u medijima na rad Agencije za borbu protiv korupcije povodom slučaja funkcionera Siniše Malog, gde je očigledno došlo do zamene teza.
Naime, Agencija za borbu protiv korupcije je jedini državni organ koji je baveći se predmetom Siniše Malog preduzeo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i inicirao postupke kod drugih nadležnih organa.
Podsećamo javnost da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti naložio Agenciji svojim rešenjem da se pored ostalih zaštite podaci „kao što su broj bankovnog računa, novčani iznosi na bankovnim računima, podaci o adresi na kojoj se nepokretnosti nalaze, registarski brojevi prevoznih sredstava i sl.“
Poverenik navodi u saopštenju i izjavama medijima da Agencija nije navela podatke kao što je površina nepokretnosti, vrsta vozila, imena firmi čiji je vlasnik funkcioner. To nije istina i ti podaci se lako mogu proveriti na sajtu Agencije.
Agencija je u potpunosti postupila u skladu sa nalogom Poverenika, ali je u obzir uzela i odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Zakona o bankama i Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.
Treba istaći da su Zakonom o Agenciji, pored ostalog, propisana pravila u vezi prijavljivanja imovine lica koja vrše javne funkcije i kojih se Agencija dosledno pridržava.
Najteža bitka koju svi vodimo je bitka za povratak poverenja u institucije. Agencija ostaje posvećena borbi protiv korupcije i očekuje podršku ostalih državnih institucija, nevladinog sektora, medija i javnosti.