Закон о Агенцији као тема за полагање државног стручног испита

Амбасадор Краљевине Холандије у посети Агенцији
22/04/2015
Дебата у Нишу као завршна активност пројекта „Градови против кумулације функција“
28/04/2015

Закон о Агенцији као тема за полагање државног стручног испита

print

Tanja Babic - SUKДанас се одржава прво предавање представника Агенције за борбу против корупције у оквиру програма Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије (СУК) за припрему државних службеника за полагање државног стручног испита. Предавачи су Татјана Бабић, директорка Агенције, Владан Јоксимовић, заменик директора и Маријана Обрадовић, помоћница директора.

Закон о Агенцији за борбу против корупције уврштен је у Програм државног стручног испита за државне службенике са високим образовањем у августу прошле године када је Влада Републике Србије донела Уредбу о програму и начину полагања државног стручног испита. Овом уредбом уређује се програм и начин полагања државног стручног испита за рад у министарствима, органима управе у саставу министарстава, посебним организацијама, судовима, јавним тужилаштвима, Републичком јавном правобранилаштву, службама Народне скупштине, председника Републике, Владе, Уставног суда, службама органа чије чланове бира Народна скупштина, као и стручним службама управних округа.

На састанку представника Агенције са представницом Министарства државне управе и локалне самоуправе које је надлежно за програм и начин полагања државног стручног испита, који је одржан у новембру прошле године, договорено је да се током 2015. године, када се буде израђивало ново, допуњено издање Приручника за полагање државног стручног испита, Агенција укључи у израду текста за Приручник у делу који се тиче обрађивања теме борбе против корупције.

За данашњу обуку пријавило се 26 полазника. СУК планира одржавање још две овакве обуке током 2015. године. Иначе, Агенција и СУК већ пуних 5 година успешно сарађују у области едукација о корупцији, професионалној етици и интегритету.