Dodeljene nagrade za najbolje radove

Skupština Republike Srbije alt
Seminar za nove narodne poslanike
03/07/2014
Preporuke u tekstu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju
11/07/2014

Dodeljene nagrade za najbolje radove

print

Dodela_nagradaDanas u Palati „Srbija“ dodeljeni su nagrade učesnicima konkursa „Kad malo bolje razmislim“, koji je Agencija za borbu protiv korupcije raspisala povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Na adresu Agencije stigla su 423 rada, a žiri je izabrao najbolje u kategorijama likovni i literarni rad, plakat, kratki film, kao i priprema časa na temu borbe protiv korupcije.

Tatjana Babić, direktorka Agencije, naglasila je da su deca ne samo naša budućnost, već istovremeno slika sadašnjice, svedočanstvo rada i truda i sveukupne atmosfere u kojoj odrastaju, a da je odrastanje dece sa svešću o drugima i svetu koji ih okružuje posao svih, posebno onih koji im prenose znanje. Direktorka je izrazila zadovoljstvo što su ove godine na konkursu učestvovali i nastavnici. Istakla je da je rad na dobrobit svih, bez očekivanja posebne nagrade, nešto što svi treba da nauče, jer je takav rad nagrada sam po sebi, a temelji se postavljaju upravo u detinjstvu, primerom koji daju odrasli.
Foto galerija

Nagrade su uručili direktorka Agencije i Filip Vukša, građanski aktivista, koji je pozvao prisutne da krenu od sebe i svojim primernim ponašanjem učestvuju u stvaranju novog i boljeg društva u kojem svi zajedno treba da živimo, ali i svi zajedno da brinemo o njemu.

Knjige, koje su deo nagrada, darivale su Izdavačke kuće „Laguna“ i „Dereta“i Zavod za udžbenike.