Директор Агенције на годишњем саветовању у Кладову

The Anti-Corruption Agency Has Prepared an Opinion on the Corruption Risks Assessment in the Provisions of the Draft Law on Dual Education
27/07/2017
Training on implementation of the Communication Strategy
09/03/2018

Директор Агенције на годишњем саветовању у Кладову

print
 Директор Агенције за борбу против корупције, Мајда Кршикапа, говорила је на отварању конференције “Положај судија прекршајних судија у контексту поглавља 23”, која се у оквиру годишњег саветовања судија прекршајних судова одржава од 24. до 26. октобра у Кладову.

“Прекршајни судови су дугогодишњи партнер Агенцији, а борба против корупције је наш заједнички циљ. Стога су координација активности и међусобна сарадња од суштинске важности за његово постизање“, рекла је Кршикапа.Том приликом је истакла да је улога судова од изузетног значаја за рад Агенције, а самим тим и за системску борбу против корупције.

Кршикапа се осврнула на механизме предвиђене Националном стратегијом за реформу правосуђа и Националном стратегијом за борбу против корупције који омогућавају ефикаснији процес вођења прекршајног поступка и додала: “Измена законских одредби, а пре свега примена правног института који се односи на закључење споразума о признању прекршаја са функционерима, као и продужен рок застаре вођења прекршајног поступка могу донети знатне олакшице у раду Агенције и прекршајних судова.”

Она је изразила наду да ће доношење новог закона о Агенцији створити и нове прилике за унапређење сарадње и оснажити независност ових институција, у циљу остваривања добрих резултата на пољу борбе против корупције.