Дебата у Нишу као завршна активност пројекта „Градови против кумулације функција“

Закон о Агенцији као тема за полагање државног стручног испита
24/04/2015
Први пресек стања прихода и расхода политичких странака за 2014. годину
29/04/2015

Дебата у Нишу као завршна активност пројекта „Градови против кумулације функција“

print

LAF - NisУ Нишу је јуче, 27. априла, одржана јавна дебата „Антикорупцијски дијалог: градови против кумулације функција“ у организацији Локалног антикорупцијског форума (ЛАФ). Ова дебата је завршна активност у оквиру пројекта Градови против кумулације функција“ Бироа за друштвена истраживања и нишког ЛАФ за који су средства добили 2014. године на конкурсу Агенције за борбу против корупције за доделу финансијских средстава организацијама цивилног друштва за пројекте у области борбе против корупције.

На дебати су представљени резултати анкете спроведене у оквиру пројекта. Наиме, од 530 функционера у Нишу, 203 је одговорило на упитник, а њих 87 дало сагласност да подаци из упитника буду доступни јавности. Ови подаци, који садрже одговоре на питања о примањима, имовном стању и броју функција, као и информације о раду нишког ЛАФ доступни са на новоуспостављеном интернет порталу: www.lafnis.rs

Овом догађају присуствовале су и присутнима се обратиле представнице Агенције за борбу против корупције Верка Атанасковић, начелница и Јасмина Ћирковић, виша саветница Одељења за решавање о сукобу интереса. Оне су говориле о резултатима рада Сектора за решавање о сукобу интереса у вези са кумулацијом функција, као и о статистичким подацима за 2014. годину. Истакнуто је да је Агенција дала модел Закона о Агенцији који садржи предлог да функционер сме да обавља само једну јавну функцију осим ако је законом обавезан да истовремено обавља више јавних функција. На овом моделу Закона, који је Агенција упутила Министарству правде, тренутно ради радна група.