Агенција у последње две године обучила више од 100 предавача за област етике и интегритета

Поступање Агенције за борбу против корупције и прекршајних судова у случајевима повреде одредаба Закона о финансирању политичких активности
01/11/2016
Потписан Споразум о сарадњи у борби против корупције и заштити конкуренције
10/11/2016

Агенција у последње две године обучила више од 100 предавача за област етике и интегритета

print
wp_20161024_09_03_41_pro Док се предлог новог Закона о Агенцији налази на јавној расправи (http://www.mpravde.gov.rs/sekcija/53/radne-verzije-propisa.php), Агенција за борбу против корупције наставља да припрема представнике институција јавне власти за наступајућу обавезу едуковања свих запослених о етици и интегритету.
До сада је обучено 108 предавача на ову тему. Последња обука одржана је прошле недеље у Новом Саду, а статус предавача у области етике и интегритета у јавном сектору добило је девет запослених у покрајинским органима и gраду Новом Саду.
Сви учесници су последњег дана тренинга успешно положили тест знања и извели практичан део обуке чиме су испунили критеријуме за добијање потврде.
Предавачи ће, по измени Закона о Агенцији за борбу против корупције, бити задужени за спровођење обуке о етици и интегритету у институцијама у којима су запослени.