Agencija obeležila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Počeo je novi (drugi) ciklus izrade plana integriteta
07/12/2016
Analiza pravnog okvira na rizike od korupcije – lokalna samouprava
13/12/2016

Agencija obeležila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

print

ras_9998-32Konferencijom posvećenoj saradnji Agencije za borbu protiv korupcije sa drugim državnim institucijama u borbi protiv korupcije, obeležen je 9. decembar Međunarodni dan borbe protiv korupcije.
O značaju saradnje svih institucija na konferenciji su govorili potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković, predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović, predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić i direktorka Agencije Tatjana Babić.
O primeni sporazuma koje su državne institucije potpisale sa Agencijom, na skupu u Palati Srbija, govorili su direktorka Poreske uprave Dragana Marković, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović, direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Sima Avramović, direktor Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović, predsednica Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki Hana Hukić, šef Biroa direktora i načelnika odeljenja za unutrašnju kontrolu Uprave carina mr Sonja Lazarević i pomoćnik direktora Uprave za trezor Bojan Lapčević.
Na konferenciji je iznet podatak da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa tužilaštvom, u 2016. godini podnelo krivične prijave protiv 1.056 osoba osumnjičenih za 1.611 krivičnih dela sa elementima korupcije.