Агенција на регионалној конференцији о трендовима и изазовима у спровођењу антикорупцијских стратегија

References in the text of the Draft Law on Amendments to the Law on Higher Education
11/07/2014
Model Law on the Law on the Anti-corruption Agency
11/05/2015

Агенција на регионалној конференцији о трендовима и изазовима у спровођењу антикорупцијских стратегија

print
skopljeПредставници Агенције за борбу против корупције учествовали су на регионалној конференцији „Трендови и изазови у спровођењу антикорупцијских стратегија“, коју су 25. новембра, у Скопљу организовали Регионална антикорупцијска иницијатива (RAI) и Средиштe за безбедносну сурадњу (RACVIAC) у сарадњи с Министарством правде Републике Македонијe.

Конференција на којој су, поред представника антикорупцијских институција земаља чланица RAI, учествовали и представници међународних организација, академских институција и организација цивилног друштва, организована је у циљу препознавања приоритета и потреба земаља Југоисточне Европе у области ефикасне примене антикорупцијских стратешких оквира, с нагласком на механизму за надзор.

Маријана Обрадовић и Ана Јеросимић из Сектора за превенцију представиле су искуства Агенције у вршењу надзора над спровођењем Националне стратегије за борбу против корупције и пратећег Акционог плана, као и пилот пројекат алтернативног извештавања о примени ових докумената од стране организација цивилног друштва. Више информација о конференцији доступно је овде.