Агенција апелује да напад на чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић буде хитно истражен

Model Law on the Law on the Anti-corruption Agency
11/05/2015
The Report on the Oversight of the Financing of Political Entities in 2014
04/01/2016

Агенција апелује да напад на чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић буде хитно истражен

print
Znak-Horizontalno-CirilicaАгенција за борбу против корупције тражи од надлежних институција ефикасну истрагу напада на Мирославу Миленовић, чланицу Савета за борбу против корупције, који се догодио у суботу, 21. новембра, у подне, у улазу зграде у којој живи.

Агенција за борбу против корупције подсећа да је пре само три месеца, 27. августа, такође испред свог кућног прага, нападнут Иван Нинић, сарадник Савета и новинар.

Како је мало вероватно да сарадници на истим пројектима, обоје испред улаза у своје домове, случајно добијају батине од побеснелих хулигана, а више вероватно да је реч о организованој акцији утеривања страха батинама, Агенција тражи хитно проналажење и кажњавање учинилаца и евентуалних налагодаваца ових напада.

Мирослава Миленовић, као форензички рачуновођа, већ више година сарађује са Агенцијом за борбу против корупције у обуци запослених који контролишу извештаје о имовини и приходима функционера, а својим богатим искуством у праћењу токова новца помаже и у изради извештаја о контроли политичких субјеката.