Подигнута оптужница у случају Сање Михаиловић по представци Слободана Радишића

The Anti-Corruption Agency Has Prepared an Opinion on the Corruption Risks Assessment in the Provisions of the Draft Law on Dual Education
27/07/2017
Training on implementation of the Communication Strategy
09/03/2018

Подигнута оптужница у случају Сање Михаиловић по представци Слободана Радишића

print

Више јавно тужилаштво у Београду je, поступајући по представци Агенције за борбу против корупције, подигло оптужницу због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица у продуженом трајању у случају Сање Михаиловић, бивше директорке “Тринити инжињеринг” д.о.о. у стечају.

Такође, 2. октобра Виши суд у Београду донео је наредбу којом је наложио Вишем јавном тужилаштву у Београду да допуни истрагу односно да нареди спровођење вештачења тржишне вредности одређених непокретности по чему је тужилаштво поступило.

Учесник у стечајном поступку “Тринити инжињеринг” д.о.о., Слободан Радишић, поднео је у новембру 2013. године Агенцији представку, којом указује на сумњу да су бивша директорка, Сања Михаиловић и стечајни управник овог привредног друштва, Слободан Томић, незаконито располагали имовином предузећа у стечајном поступку и тако оштетили повериоце за око 70 милиона динара стечајне масе.

Агенција се са захтевом за поступање обратила Вишем јавном тужилаштву у Београду и Агенцији за лиценцирање стечајних поступака. Након неколико ургенција ВЈТ да Агенцију извести о току поступка, Агенција се обратила и Апелационом јавном тужилаштву, након чега је уследио одговор ВЈТ о подизању оптужнице.

Од Агенције за лиценцирање стечајних управника, Агенција за борбу против корупције је захтевала да спроведе надзор над радом именованог стечајног управника, Слободана Томића. Након спроведеног надзора Агенција за лиценцирање стечајних управника обавестила је Агенцију за борбу против корупције да нема никаквих неправилности у раду стечајног управника нити никаквих разлога за покретање дисциплинског поступка против њега.