Амбасадор Италије посетиo Агенцију

The Anti-Corruption Agency Has Prepared an Opinion on the Corruption Risks Assessment in the Provisions of the Draft Law on Dual Education
27/07/2017
Training on implementation of the Communication Strategy
09/03/2018

Амбасадор Италије посетиo Агенцију

print
Директорка Агенције за борбу против корупције, Мајда Кршикапа, састала се данас са амбасадором Италије у Републици Србији, Ђузепеом Манцом.

У разговору су се сагласили да је у области борбе против корупције од приоритетног значаја доношење новог закона о Агенцији за борбу против корупције.

Кршикапа се захвалила амбасадору Италије на досадашњој подршци коју Италија пружа Србији на пољу борбе против корупције, јачању капацитета институција надлежних за борбу против корупције и изразила уверење да ће се добра сарадња наставити и у наредном периоду.

Амбасадор Манцо пренео је директорки Агенције поздраве директора Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије, господина Рафаела Кантонеа, уз поруке подршке у даљем раду. Поред тога, амбасадор Манцо је истакао кључну улогу Агенције у превенцији корупције и заштити јавног интереса, доприносу смањењу ризика од корупције и промовисању важности јачања интегритета и одговорности функционера.

Овај сусрет је значајан и због тога што је Агенција 11. октобра 2016. године започела двогодишњи Твининг пројекат „Превенција и борба против корупције“, вредан два милиона евра, финансиран у оквиру предприступних ЕУ фондова за Републику Србију. Пројекат треба да омогући сарадњу и размену искустава, добре праксе и стручног знања између Агенције за борбу против корупције Републике Србије, с једне стране и Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије, као и других надлежних институција Републике Италије и Краљевине Шпаније, с друге стране.