Агенција обележила Међународни дан борбе против корупције

Почео је нови (други) циклус израде плана интегритета
07/12/2016
Анализа правног оквира на ризике од корупције – локална самоуправа
13/12/2016

Агенција обележила Међународни дан борбе против корупције

print

ras_9998-32Конференцијом посвећеној сарадњи Агенције за борбу против корупције са другим државним институцијама у борби против корупције, обележен је 9. децембар Међународни дан борбе против корупције.
О значају сарадње свих институција на конференцији су говорили потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, специјални тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић, председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић, председница Одбора Агенције Драгана Коларић и директорка Агенције Татјана Бабић.
О примени споразума које су државне институције потписале са Агенцијом, на скупу у Палати Србија, говорили су директорка Пореске управе Драгана Марковић, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић, директор Управе за јавне набавке Предраг Јовановић, декан Правног факултета у Београду проф. др Сима Аврамовић, директор Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић, председница Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки Хана Хукић, шеф Бироа директора и начелника одељења за унутрашњу контролу Управе царина мр Соња Лазаревић и помоћник директора Управе за трезор Бојан Лапчевић.
На конференцији је изнет податак да је Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са тужилаштвом, у 2016. години поднело кривичне пријаве против 1.056 особа осумњичених за 1.611 кривичних дела са елементима корупције.